Колумбийската флота спаси мъж от Доминика, оцелял на дрейфуваща платноходка 24

...
Колумбийската флота спаси мъж от Доминика, оцелял на дрейфуваща платноходка 24
Коментари Харесай

Спасиха мъж, оцелял 24 дни в Карибско море

Колумбийската флота спаси мъж от Доминика, оживял на дрейфуваща платноходка 24 дни в Карибско море, като се е изхранвал единствено с кетчуп, чесън на прахуляк и подправки на кубчета, съобщи Асошиейтед прес.

47-годишният Елвис Франсоа е написал думата " помощ " на британски на корпуса на платноходката. Платноходката е била видяна от въздуха на 120 морски благи северозападно от полуостров Гуахира и Франсоа е бил избавен и откаран до пристанищния град Картахена от преминаващ търговски транспортен съд, се споделя в изказване на колумбийската флота.

Франсоа сподели пред колумбийските управляващи, че тестването му е почнало през декември, когато теченията са отнесли платноходката му в морето, до момента в който той я е ремонтирал край остров Сейнт Мартин в нидерландските Антили, където живее.

" Обадих се на приятелите си и те се пробваха да се свържат с мен, само че изгубих сигнала. Нямаше какво друго да направя с изключение на да седнал съм и да очаквам ", споделя Франсоа във видео, публикувано от флота. Той добави, че е нямал друга храна с изключение на кетчуп, чесън на прахуляк и подправки на кубчета.

Командир Карлос Урбано Монтес сподели за Асошиейтед прес през днешния ден, че Франсоа е събирал дъждовна вода с забрадка, и уточни, че въпреки че е бил измършавял, той е бил положително здраве, когато са го намерили.

Във видеозаписа Франсоа споделя също за това по какъв начин е трябвало непрекъснато да отстранява водата от лодката, с цел да не потъне. Той се опитал да възпламени и огън, с цел да изпрати сигнал за помощ, само че не съумял. Накрая видял минаващ аероплан и му алармирал с огледало. Самолетът го е забелязал, когато е минал наново над региона, в който се е намирала лодката му. 

" В един миг изгубих вяра и се замислих за фамилията си. Благодаря на бреговата защита. Ако не беше тя, нямаше в този момент да описвам тази история “, сподели Франсоа.

Урбано Монтес съобщи, че платноходката е била изоставена в морето, откакто Франсоа е бил избавен от комерсиалния транспортен съд.

Флотът заяви, че Франсоа е минал медицински обзор и че е бил предаден на имиграционните управляващи, с цел да го върнат вкъщи му в Доминика.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР